„DE LA STRES LA BURNOUT” ABORDARI SI INTERVENTII MULTIDISCIPLINARE

 

stress-burnoutEditia a II-a a Conferintei Regionale „ DE LA STRES LA BURNOUT” ABORDARI SI INTERVENTII MULTIDISCIPLINARE,  s-a desfasurat in data de  22 noiembrie 2013, la Cluj-Napoca, la Hotel Opera Plaza, fiind organizata pentru Centrul Medical Psihomedica, Medical Science-Centrul de studii avansate pentru stres si burnout – impreuna cu ACPOR – Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Online din Romania. Lucrarile Conferintei au reunit un numar de aproximativ 120 participanti, medici de diferite specialitati, psihologi, profesori de liceu,  masteranzi si doctoranzi.

Stresul este unul din cele mai intalnite afectiuni ale secolului in care ne aflam. O abordare multidisciplinara pentru preventia si tratarea stresului sau fenomenului de burnout se impunea cu necesitate. Au fost aduse in atentia participantilor dezbateri si discutii legate de stres si cauzele majore de aparitie ale acestuia.S-a considerat oportuna o intalnire intre psihologi/psihoterapeuti si medici, pentru a discuta si gasi modalitati de preventie si tratament al stresului.

Conferinta a fost creditata cu 5 credite EMC si 10 credite Colegiul Psihologilor din Romania.

80 % dintre participanti au considerat utila si  foarte utila participarea lor la  acest eveniment, iar 94 % au declarat ca informatiile obtinute/acumulate vor avea influenta în practica domniilor lor.

Din punct de vedere organizatoric (organizare generala, materialele evenimentului, locatia si facilitatile oferite) participantii au cotat evenimentul ca excelent (86%) si foarte bine (14%). Desi 36,73% dintre participanti se aflau pentru prima data la un astfel de eveniment, toti participanții si-au manifestat interesul de a participa la editia a III-a a Conferinței „DE LA STRES LA BURNOUT” ABORDARI SI INTERVENTII MULTIDISCIPLINARE, ori alte viitoare evenimente similare(1).

(1). Pe baza chestionarelor de evaluare de la eveniment, nenominalizate, raspunsurile fiind astfel protejate de anonimat si confidentialitate

Editia a III-a a Conferintei „ DE LA STRES LA BURNOUT” ABORDARI SI INTERVENTII MULTIDISCIPLINARE  se va desfasura la Cluj-Napoca, in luna noiembrie 2014.  

Pentru detalii va rugam accesati site-ul Conferintei: www.stres.performed-events.ro

Comments are closed.